Get Adobe Flash player

Verhalen

Het karakter van de honden is goed, ze zijn volgzaam, intelligent, aanhankelijk en erg lief voor kinderen en andere honden. De levendigheid van de honden is direct te merken, ze zitten niet graag stil en ze volgen je het liefst de hele dag. Als zij hun energie goed kwijt kunnen dan komen ze daarna lekker bij je op schoot liggen, het zijn dan ook echte knuffelhonden.De honden komen oorspronkelijk uit Malta, het zijn prima gezelschapshonden ook voor gezinnen met jonge kinderen.
bwm IMG 0619bwm IMG 0617

bwm IMG 0618

In de gangetjes achter de huizen aan de Froukemaheerd achter de Dijk zie je regelmatig katten en honden. Dit keer was het Maureen met haar paard. Ze doet een opleiding in het dresseren van paarden en dacht vanaf haar huis haar paard naar Noorddijk te rijden waar hij op stal staat in de wei.

bw IMG 0630bw IMG 0632

bw IMG 0634

Tijdens het rondbrengen van de Beijumer in de Bentismaheerd kwam ik deze witte herder tegen. Volgens mij is dit een zwitserse witte herdershond maar volgens Wikipedia heeft zo'n herdershond een smallere snuit. Volgens Wiki is het een lieve aanhankelijke vriendelijke gezinshond die enigzins gereserveerd is tegenover vreemden maar nooit angstig of gereserveerd. Het is een hond die met veel hondensporten mee kan doen zoals gehoorzaamheidstraining, behendigheid, flyball en doggydance. Zijn gewrichten zijn echter niet zo soepel dus daarmee dient rekening te worden gehouden.
bw DSC00541bw DSC00542

nio 2017 04 17 staande.1280x0de witte zwitserse herdershond heeft in verhouding een smalle snuit

Matigheid is tevreden zijn met wat je hebt en met de dingen die je doet. Je geeft niet toe aan egoïstische stemmingen of teleurstellingen in anderen. Je beheerst je gevoelens en je bent barmhartig in je daden en in wat je zegt. Er zijn allerlei verslavingen die op de loer liggen maar je zwicht hier niet voor, er is een zekere balans in je doen en laten. Je houdt rekening met de ander zonder te graaien. Je bent dankbaar voor wat je krijgt en verlangt niet naar nog meer. Ook ben je niet geneigd om datgene te willen hebben wat een ander heeft. Er is een zekere balans in je doen en laten, je neigt niet naar veelspraak, pochen of onredelijke manieren. Ook houd je rekening met je beperkingen en je probeert zo goed mogelijk te leven naar de stem van je geweten. Elke dag is weer een nieuwe dag met nieuwe kansen zonder te overdrijven of op te scheppen. Je bent er niet op uit om de aandacht van de ander te krijgen. Je bent die je bent en datgene wat je goed doet hoeft een ander niet te weten. Je leeft in eigen tempo en loopt de ander niet voor de voeten door rivaliteit of nijd. Je gunt een ander het beste en je praat niet graag negatief over een ander in de vorm van roddel of kwaadsprekerij. Je stelt gezonde grenzen die je tijd en energie bewaren. De keuzes die je maakt grenzen aan realiteit, je zorgt goed voor je lichaam door op tijd rust te nemen.
bw DSC01150Verwondering bij het zien van een paardenbloem

 

Een groep kunstenaars in de wijk wil van een twintigtal saaie, grijze Enexis kastjes die je overal op straat ziet staan, ware kunstwerken maken door ze te beschilderen. Een deel daarvan samen met wijkbewoners. Ze hebben hiervoor al toestemming van Enexis en de aanvraag van subsidie bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het project heeft Buitengalerie: van saai naar fraai.
bw DSC01125Willy Koolstra, kunstenares, bezig met haar kunstwerk op een Enexis kastje aan de Amkemaheerd

juridische

Weerfoto's Beijum

16 mei 2018 Beijum
16 mei 2018 14:0716 mei 2018 Beijum
15 mei 2018 Beijum
15 mei 2018 17:3515 mei 2018 Beijum
14 mei 2018 Beijum
14 mei 2018 14:3714 mei 2018 Beijum
14 mei 2018 Kardinge
14 mei 2018 14:2514 mei 2018 Kardinge

beijumnieuws2