Get Adobe Flash player

Verhalen

Eén van de belangrijkste eigenschappen vind ik vriendelijkheid. Vriendelijkheid naar jezelf toe, dat je de tijd neemt om je batterij weer op te laden. Je niet laten leiden door overhaaste beslissingen. De ander uit laten praten en niet zo snel te oordelen. Vooral in het autoverkeer wordt vaak te snel gereden, bumperkleving is ook iets wat ongeduld uitstraalt, die ander moet sneller rijden en dan blijkt door vlak achter diegene te gaan rijden zodat die zich genoopt voelt nog harder tegen zijn zin in vooruit te gaan.

Ook de moeite nemen om mensen te groeten en niet via mail te laten blijken wat je van iemand vindt. Mail is vaak  gebrekkig, je kan niet zien aan die ander hoe diegene reageert, lichaamstaal wordt uitgeschakeld en boze gevoelens zijn snel opgeroepen. Als we iemand zien en communiceren kunnen we beter nuanceren, woorden schieten vaak tekort als we iets belangrijks te melden hebben kunnen we dat soms beter vernemen door de stem of houding van diegene die tegenover ons staat.

Vriendelijkheid zit hem in de kleine dingen, een lieve kaart, aandacht, de ander in een rij voor laten gaan, een welgemeend compliment, een telefoontje. We kunnen niet niet-communiceren. Hoe iemand kijkt of aan het stemgeluid kunnen we de bedoeling snel aanvoelen. Sommige mensen kiezen ervoor niet te groeten en wrokkig en boos door het leven te gaan. Die keuze kan maar het is niet zo gezond voor het leefklimaat. Wat kan een woord opbeuren, vooral in maanden dat het donker is buiten en koud. Een kopje koffie of een knuffel kan wonderen doen. Vooral letten op de positieve dingen die ons overkomen helpt om de tijd goed door te komen.

Soms rouwen we om het verlies van dierbaren, dat zijn tijden waar we het vooral moeten hebben van steun van de mensen om ons heen. Rouwen kan ook om ons zelf gaan, als het niet loopt zoals het had moeten lopen: verlies van baan, ziekte, scheiding, verdriet, teleurstelling noem maar op. Er bestaat een tegeltje met daarop de woorden: Van het leven krijgt niemand een program. Het is het beste om per dag te bekijken hoe het gaat en daarvan te genieten. Niemand kan in de toekomst kijken en dat is maar goed ook, elke dag telt en het is meegenomen om daar met een vriendelijke blik tegenaan te kijken.

Gods delays are not  God denials. M.a.w. Gods vertragingen door wat wij meemaken in ziekte, oponthoud, tegenslag zijn niet Gods ontkenningen. Soms zien we de bedoeling van gebeurtenissen niet maar als we geloven en alles in Gods handen leggen dan ontstaat er een mooi patroon waarvan wij de bovenkant vaak in eerste instantie niet kunnen zien.

Uiteindelijk als we de goede strijd hebben gestreden kunnen wij pas later inzicht krijgen in het mooie borduurwerk dat God voor plan heeft met deze wereld en met elk mens. Niets is voor niets en elke dag is een nieuwe kans om open te staan voor Gods vriendelijkheid die Hij middels de Heilige Geest heeft gegeven. Als wij hiervoor open staan gaan deuren voor ons open en worden onmogelijkheden mogelijk. Hij leert ons om alles in z’n perspectief te zien, puzzelstukjes passen in elkaar, het is allemaal niet voor niets geweest.

bw IMG 9824Een leuk kaartje is als een pleister op de wonde

Elly Schrotenboer schildert al 8 tot 9 jaar realistisch natuurgetrouwe schilderijen. Op één van haar foto’s onderaan poseert ze met een bijzonder schilderij. Ze heeft hierbij losser gewerkt en andere technieken gebruikt waardoor de kleuren niet-natuurlijk zijn. Door het paletmes te gebruiken zijn hierin dikkere vlakken met verf erin aangebracht.

Het tweede schilderij dat ze me liet zien was van haar dochter die één van haar laatste ritten op dit paard maakte. De locatie is de Kardingermaar. Regelmatig wil Elly schilderijen vereeuwigen maar het schilderij met haar dochter erop is voor haar wel heel bijzonder. Ontspanning, frustratie en trots zijn allemaal terug te lezen in het paardenlichaam. Elly heeft wat met paarden, ze is er van onder de indruk en vraagt zich af wat een paard bij haar zoekt of wat hij van haar wil.

Het derde schilderij is van een schimmel, het is in 2013 geschilderd en hij springt van het doek af. De techniek die ze gebruikt heeft is acryl op doek. Bij dit schilderij heeft ze gekozen voor blauwe tinten die goed bij de oorspronkelijke kleur van de schimmel passen. Bij elkaar heeft Elly 43 schilderijen hangen in het Gezondheidscentrum in Lewenborg. Tijdens openingstijden tot 17 uur zijn de schilderijen tot 9 mei te bewonderen.

bw IMG 9341

bw DSC04518

 

Een supermaan is een volle maan die groter en helderder opkomt dan gewoonlijk. Ten gevolge van de elliptische baan van de maan rond de aarde varieert de afstand van de aarde tot de maan doorgaans tussen ... Wikipedia

Volgens wiki is een kerstkaart een wenskaart die wordt gekenmerkt door een kerstgroet en wensen voor het komende nieuwe jaar. Over de hele wereld is het een gebruik om rond Kerstmis familie en kennissen een kerstkaart te sturen.

 

Dit jaar verstuurden we 37 wenskaarten, meer dan ooit, vooral vind ik het leuk om de kaarten zelf te maken. Vorige jaren maakte ik 3-D kaarten, Dit jaar kleurde ik mandala's in. Het leuke aan het versturen ervan zijn de blije reacties en de paar kaarten die we terugkrijgen. Sommige reacties zijn standaard zoals fijne feestdagen, gelukkig nieuwjaar. Andere teksten zijn zelfbedacht of ontleend aan bestaande teksten zoals: "Ga je mee, dan gaan we samen! een groeizaam 2018. Er zijn mensen bij die schrijven met prachtige handschriften of zegenen met het licht van Gods liefde. De kaarten waren dit jaar laat bezorgd en tot onze grote verbazing zat er dit jaar een wensloze witte kaart bij. Wie neemt nou de moeite om een lege kaart te versturen. Misschien om de viering open te houden of om een witte kerst te suggereren. Het blijft een raadsel, vooral omdat meerdere mensen precies zo'n kaart hebben ontvangen. Alle kaarten hangen nu in de kerstboom, inclusief de wensloze kaart, je zult maar op het idee komen.

bw IMG 8652Een wensloze witte kaart hangt tussen alle wenskaarten voor kerst in de kerstboom

 

Hoefrot komt voor bij o.a. paarden en schapen die 24 uur lang geen droog plekje hebben om in te staan, ook is het weiland nat en modderig zodat een bacteriele infectie snel kan ontstaan. Hoefrot is te herkennen aan de stank van de hoeven maar ook aan het grijzige pus dat eruit komt. Het is jammer als dieren geen goede verzorging krijgen, ze kunnen daardoor op de lange duur niet meer goed lopen met het gevaar om kreupel te worden. Een hoefsmid kan het euvel verhelpen door het aangetaste hoefdeel weg te snijden. Ook bestaan er zalfjes om de hoefstraal te bestrijden. Hopelijk krijgen deze paarden die achter de Hiddemaheerd in een weiland staan en het schaap achter de Menkemaheerd binnenkort wel de verzorging die ze hebben verdient. Een manier om hiermee om te gaan is om de eigenaar hierop aan te spreken of de dierenbescherming te bellen. In ieder geval denk ik dat ze beter verdient hebben dan dit en ik hoop dat er snel iets aan gedaan wordt.

View the embedded image gallery online at:
http://lijn6.com/index.php/lijst/beijumers#sigProGalleriae023028b2e

bw DSC03905Hoefrot komt voor bij o.a. paarden als ze lang in vieze modder en nattigheid staan

bw IMG 8489Voor dit schaap, achter de menkemaheerd, was er geen droog plekje meer te bekennen..

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2