Get Adobe Flash player

Verhalen

Gewapend met prikstokken en vuilniszakken en gele jasjes aan liepen deze mannen langs de froukemaheerd om alles op te ruimen in Beijum wat er niet thuis hoort met name afval dat i.p.v. in de vuilnisbakken in de bosjes op de paden of in de sloten wordt gedumpt. Het is een goede zaak dat Beijum schoon wordt gehouden door deze mannetjesputters. De schoonmaak vindt plaats op elke maandag-, dinsdag,- woensdag- en donderdagochtend. Een vrouw erbij zou ook niet verkeerd zijn.

bw IMG 0160Vier mannetjesputters gewapend met stok en vuiniszak maken de wijk weer schoon en en toegankelijk

De lente valt dit jaar op 20 maart om 22:58 uur. Tijdens de lente worden de temperaturen langzamerhand hoger en is er minder kans op vorst. Ook komen planten tot bloei en worden de bomen groener. Lente is een oude afleiding van lang en heeft te maken met het lengen van de dagen. Ook de zomertijd wordt ingevoerd en wel op zondag 31 maart 2019.  In de nacht van zaterdag op zondag worden de klok om 2 uur een uur vooruit gezet, dus van 2 naar 3 uur (ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok een uur vooruit), daardoor is het ’s morgens een uur langer donker en ’s avonds een uur langer licht. Er worden jonge dieren geboren zoals op de foto’s de twee witte en één zwart lammetje te zien is in Zuidwolde. Door het mooie weer en de warmere temperaturen krijgen mensen meer energie om leuke dingen buiten te doen zoals de jongen die op de skateboardbaan in Kardinge een sprong in de lucht maakt. Katten komen uit hoeken tevoorschijn om iets van de zonnewarmte mee te pikken. Witte en roze prunussen staan dan in volle bloei. Bijen bezoeken de bloemen voor de nectar en nemen de stuifmeel mee op hun pootjes. Kortom, de astronomische lente is een prachtige periode voor wie van zon houdt en warmte, het scheelt in ieder geval stookkosten. En sommigen halen de energie van de zon binnen via hun zonnepanelen.

View the embedded image gallery online at:
http://lijn6.com/index.php/lijst/beijumers#sigProGalleria0cffab9a11

het trotse moederschaap keek grazend toe hoe haar 4 jongen sprongetjes maakten van vreugde in de wei bij boer Haak.bw IMG 0538het trotse moederschaap keek grazend toe hoe haar 4 jongen sprongetjes maakten van vreugde in de wei bij boer Haak.

 

Onlangs was er een boom overleden aan het Tijdpad achter het Montessoriplein, 8 maart werd op die plaats een nieuwe boom geplaatst, een beuk met een leeftijd tussen de 7 en 10 jaar.

bw IMG 6877

 

bw IMG 6881Een nieuwe beuk onder de Dijk achter het Montessorigebouw

Marlous Raangs, medewerkster van de theeschenkerij in het Boerderijum en binnenkort verhuisd naar een nieuw appartement aan de Melsemaheerd, doet met haar bowlingteam mee met de Special Olympic Summer Games, van 14 tot 21 maart in Abu Dhabi. Team NL heeft 65 sporters uit 13 verschillende disciplines. Aan de spelen doen 7000 mensen, met een verstandelijke beperking mee, afkomstig uit 192 landen. Daarvan zijn er 374 bowlers, afkomstig uit de hele wereld.

IMG 9564Marlous tijdens rondleiding nieuwe appartementen aan de Melsemaheerd

juridische

beijumnieuws2