Get Adobe Flash player

Verhalen

In De Bron werd op 11 april om 19 uur een groot schoolconcert gehouden door leerlingen van De Heerdstee. De schoolconcerten hebben vaak een thema, waarop de muziekstukken van de blokfluiters én de liedjes van het koor zijn afgestemd. Het schoolkoor, blokfluitgroepen en een pianist zongen en musiceerden dit jaar over het thema ‘Raar is leuk’.

Raar kan zijn: een koekoeksei dat in een vreemd nest wordt gelegd, of een poes die een jonge eend adopteert. Raar hoeft geen negatieve klank te hebben. Ook het schoolkoor bewees dat je de wereld om je heen door een andere bril kunt bekijken.

Ria Nijborg, muzieklerares van de Heerdstee, stond als boegbeeld voor haar pupillen en vanuit de zaal werden de leerling muzikanten aangemoedigd door een daverend applaus. Het was een geslaagde avond, mede door de inzet van ouders, leerkrachten en niet te vergeten Ria Nijborgs elan, gecombineerd met het niet te stuiten enthousiasme van de muzikale avondsterren.

 

Philippine Koopman

schoolkoor Heerdstee raar is leuk bw IMG 1592 Leerlingen van het schoolkoor van De Heerdstee demonstreren dat raar leuk kan zijn.

 

 

De Week van de Kunst op Straat begon op 6 april om 13 uur op de Vismarkt in Groningen. In Beijum beten de leerlingen van basisschool Dom Helder Camara de spits af door met zelfgemaakte kunstattributen door de wijk te paraderen.

Groep 4, 5 en 6 hadden voor deze gelegenheid vleugels, vogels en versierde paraplu’s gemaakt, onder begeleiding van kunstenaar en docent Els Brouwer. Door wind of eigen vaart kwamen de kunstwerken tijdens de kunstwandeling door de wijk in beweging. De kinderen verlieten vanuit een erehaag van jongere leerlingen het schoolplein in een lange stoet.

Het was een prachtig gezicht om op deze wijze kunst in de wijk gekleurd te zien veranderen. Samen met ouders, begeleiders, leerkrachten en muzikanten vormden deze kinderen even een kleurige, zonnige kunstblik op straat.

 

Philippine Koopman

Kunstblik op straat foto 2

Kunstblik op straat foto 1

Het zal je maar gebeuren, dat je je liefste huisgenote kwijtraakt en je wilt alles eraan doen om hem of haar weer terug te krijgen.

IMG 0587

De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit zonlicht om naar elektriciteit. Het paneel bestaat uit zonnecellen, die op hun beurt bestaan uit twee laagjes silicium. ... Op de meter van de omvormer kun je aflezen hoeveel stroom de zonnepanelen hebben opgewekt. Op het dak van het eerste huis van de froukemaheerd waren ze bezig om deze panelen aan te leggen.

bw IMG 0607

Door de zon van afgelopen dagen is het water van het zilvermeer opgelopen tot 14 graden Celsius en dat was vandaag gelijk aan de temperatuur van de buitenlucht.

 

bw IMG 0544De temperatuur van het zilvermeer was vandaag opgelopen tot 14 graden Celsius

bw IMG 0546De temperatuur van de buitenlucht was gelijk aan de temperatuur van het water van het zilvermeer

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2