Get Adobe Flash player

Verhalen

Volgens wiki is een kerstkaart een wenskaart die wordt gekenmerkt door een kerstgroet en wensen voor het komende nieuwe jaar. Over de hele wereld is het een gebruik om rond Kerstmis familie en kennissen een kerstkaart te sturen.

 

Dit jaar verstuurden we 37 wenskaarten, meer dan ooit, vooral vind ik het leuk om de kaarten zelf te maken. Vorige jaren maakte ik 3-D kaarten, Dit jaar kleurde ik mandala's in. Het leuke aan het versturen ervan zijn de blije reacties en de paar kaarten die we terugkrijgen. Sommige reacties zijn standaard zoals fijne feestdagen, gelukkig nieuwjaar. Andere teksten zijn zelfbedacht of ontleend aan bestaande teksten zoals: "Ga je mee, dan gaan we samen! een groeizaam 2018. Er zijn mensen bij die schrijven met prachtige handschriften of zegenen met het licht van Gods liefde. De kaarten waren dit jaar laat bezorgd en tot onze grote verbazing zat er dit jaar een wensloze witte kaart bij. Wie neemt nou de moeite om een lege kaart te versturen. Misschien om de viering open te houden of om een witte kerst te suggereren. Het blijft een raadsel, vooral omdat meerdere mensen precies zo'n kaart hebben ontvangen. Alle kaarten hangen nu in de kerstboom, inclusief de wensloze kaart, je zult maar op het idee komen.

bw IMG 8652Een wensloze witte kaart hangt tussen alle wenskaarten voor kerst in de kerstboom

 

Hoefrot komt voor bij o.a. paarden en schapen die 24 uur lang geen droog plekje hebben om in te staan, ook is het weiland nat en modderig zodat een bacteriele infectie snel kan ontstaan. Hoefrot is te herkennen aan de stank van de hoeven maar ook aan het grijzige pus dat eruit komt. Het is jammer als dieren geen goede verzorging krijgen, ze kunnen daardoor op de lange duur niet meer goed lopen met het gevaar om kreupel te worden. Een hoefsmid kan het euvel verhelpen door het aangetaste hoefdeel weg te snijden. Ook bestaan er zalfjes om de hoefstraal te bestrijden. Hopelijk krijgen deze paarden die achter de Hiddemaheerd in een weiland staan en het schaap achter de Menkemaheerd binnenkort wel de verzorging die ze hebben verdient. Een manier om hiermee om te gaan is om de eigenaar hierop aan te spreken of de dierenbescherming te bellen. In ieder geval denk ik dat ze beter verdient hebben dan dit en ik hoop dat er snel iets aan gedaan wordt.

bw DSC03905Hoefrot komt voor bij o.a. paarden als ze lang in vieze modder en nattigheid staan

bw IMG 8489Voor dit schaap, achter de menkemaheerd, was er geen droog plekje meer te bekennen..

Een kerstboom is een naaldboom die traditioneel rond Kerstmis in huis wordt gehaald en met kaarsjes, ballen, slingers, engelenhaar, uiteenlopende decoratieve figuren zoals engelen, rendieren, pakjes, en eventueel een piek wordt versierd. De traditie van de kerstboom is allengs uitgebreid tot verlichte en versierde bomen op pleinen en in parken, straten en tuinen. Bron: Wikipedia
bw DSC03538
Eerste kerstboom bij Wij Werken in winkelcentrum Oost.bw DSC03531Lichtkransen bij de Wiershoeck in verschillende prijsklassen.

 

 

 

De bezorgers van de Beijumer hebben het niet gemakkelijk tijdens dit jaargetijde, vandaag kwam de ene bui naar de andere naar beneden. Het vraagt dan ook improvisatie om de krant heel en droog door de brievenbus te krijgen. Zelf vind ik het leuk om over de nieuwtjes over de wijk Beijum te lezen, ook voor niet-Beijumers die hier in Beijum werken kan het handig zijn om over het wel en wee van de Beijumers op de hoogte te blijven. De krantjes zijn ook te verkrijgen bij AH, dierenarts Hoogenberg, Primera, Huisartsenpraktijk, fysiotherapie Gezondheidscentrum, apotheek, de Boerderijum, kinderdagverblijf de Malle Molen, alle lagere scholen, de Wiershoeck en de bibliotheek.
bw DSC03658Met de regenbuien van de laatste tijd is het niet makkelijk om de Beijumer droog door de bus te doen

Op de rondweg in Beijum wordt regelmatig te snel gereden, deze motorrijder moest dat bekopen met een bon. Hopelijk een goede leerschool.

bw DSC03433

juridische

Weerfoto's Beijum

16 januari 2018 Zuidwolde
16 jan 2018 15:2216 januari 2018 Zuidwolde
11 januari 2018 Zuidwolde
11 jan 2018 18:0611 januari 2018 Zuidwolde
11 januari 2018 Kardinge
11 jan 2018 14:1111 januari 2018 Kardinge
10 januari 2018 Vogelplas
10 jan 2018 15:4610 januari 2018 Vogelplas

beijumnieuws2