Get Adobe Flash player

Elly Schrotenboer schildert al 8 tot 9 jaar realistisch natuurgetrouwe schilderijen. Op één van haar foto’s onderaan poseert ze met een bijzonder schilderij. Ze heeft hierbij losser gewerkt en andere technieken gebruikt waardoor de kleuren niet-natuurlijk zijn. Door het paletmes te gebruiken zijn hierin dikkere vlakken met verf erin aangebracht.

Het tweede schilderij dat ze me liet zien was van haar dochter die één van haar laatste ritten op dit paard maakte. De locatie is de Kardingermaar. Regelmatig wil Elly schilderijen vereeuwigen maar het schilderij met haar dochter erop is voor haar wel heel bijzonder. Ontspanning, frustratie en trots zijn allemaal terug te lezen in het paardenlichaam. Elly heeft wat met paarden, ze is er van onder de indruk en vraagt zich af wat een paard bij haar zoekt of wat hij van haar wil.

Het derde schilderij is van een schimmel, het is in 2013 geschilderd en hij springt van het doek af. De techniek die ze gebruikt heeft is acryl op doek. Bij dit schilderij heeft ze gekozen voor blauwe tinten die goed bij de oorspronkelijke kleur van de schimmel passen. Bij elkaar heeft Elly 43 schilderijen hangen in het Gezondheidscentrum in Lewenborg. Tijdens openingstijden tot 17 uur zijn de schilderijen tot 9 mei te bewonderen.

bw IMG 9341

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2