Get Adobe Flash player

Eén van de belangrijkste eigenschappen vind ik vriendelijkheid. Vriendelijkheid naar jezelf toe, dat je de tijd neemt om je batterij weer op te laden. Je niet laten leiden door overhaaste beslissingen. De ander uit laten praten en niet zo snel te oordelen. Vooral in het autoverkeer wordt vaak te snel gereden, bumperkleving is ook iets wat ongeduld uitstraalt, die ander moet sneller rijden en dan blijkt door vlak achter diegene te gaan rijden zodat die zich genoopt voelt nog harder tegen zijn zin in vooruit te gaan.

Ook de moeite nemen om mensen te groeten en niet via mail te laten blijken wat je van iemand vindt. Mail is vaak  gebrekkig, je kan niet zien aan die ander hoe diegene reageert, lichaamstaal wordt uitgeschakeld en boze gevoelens zijn snel opgeroepen. Als we iemand zien en communiceren kunnen we beter nuanceren, woorden schieten vaak tekort als we iets belangrijks te melden hebben kunnen we dat soms beter vernemen door de stem of houding van diegene die tegenover ons staat.

Vriendelijkheid zit hem in de kleine dingen, een lieve kaart, aandacht, de ander in een rij voor laten gaan, een welgemeend compliment, een telefoontje. We kunnen niet niet-communiceren. Hoe iemand kijkt of aan het stemgeluid kunnen we de bedoeling snel aanvoelen. Sommige mensen kiezen ervoor niet te groeten en wrokkig en boos door het leven te gaan. Die keuze kan maar het is niet zo gezond voor het leefklimaat. Wat kan een woord opbeuren, vooral in maanden dat het donker is buiten en koud. Een kopje koffie of een knuffel kan wonderen doen. Vooral letten op de positieve dingen die ons overkomen helpt om de tijd goed door te komen.

Soms rouwen we om het verlies van dierbaren, dat zijn tijden waar we het vooral moeten hebben van steun van de mensen om ons heen. Rouwen kan ook om ons zelf gaan, als het niet loopt zoals het had moeten lopen: verlies van baan, ziekte, scheiding, verdriet, teleurstelling noem maar op. Er bestaat een tegeltje met daarop de woorden: Van het leven krijgt niemand een program. Het is het beste om per dag te bekijken hoe het gaat en daarvan te genieten. Niemand kan in de toekomst kijken en dat is maar goed ook, elke dag telt en het is meegenomen om daar met een vriendelijke blik tegenaan te kijken.

Gods delays are not  God denials. M.a.w. Gods vertragingen door wat wij meemaken in ziekte, oponthoud, tegenslag zijn niet Gods ontkenningen. Soms zien we de bedoeling van gebeurtenissen niet maar als we geloven en alles in Gods handen leggen dan ontstaat er een mooi patroon waarvan wij de bovenkant vaak in eerste instantie niet kunnen zien.

Uiteindelijk als we de goede strijd hebben gestreden kunnen wij pas later inzicht krijgen in het mooie borduurwerk dat God voor plan heeft met deze wereld en met elk mens. Niets is voor niets en elke dag is een nieuwe kans om open te staan voor Gods vriendelijkheid die Hij middels de Heilige Geest heeft gegeven. Als wij hiervoor open staan gaan deuren voor ons open en worden onmogelijkheden mogelijk. Hij leert ons om alles in z’n perspectief te zien, puzzelstukjes passen in elkaar, het is allemaal niet voor niets geweest.

bw IMG 9824Een leuk kaartje is als een pleister op de wonde

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

24 juli 2018 Beijum
24 juli 2018 17:0524 juli 2018 Beijum
23 juli 2018 Beijum
23 juli 2018 16:4423 juli 2018 Beijum
19 juli 2018 Beijum
19 juli 2018 16:4919 juli 2018 Beijum
26 mei 2018 Beijum
26 mei 2018 20:0326 mei 2018 Beijum

beijumnieuws2