Get Adobe Flash player

De Riepe – Gronings voor stoep – is het straatmagazine voor Noord-Nederland. Het maandblad informeert de lezers over de onderwerpen die op straat leven en probeert zo de kloof tussen dak- en thuislozen en ‘gewone’ burgers te verkleinen. Mensen die dak- of thuisloos zijn verkopen de Riepe waarbij een deel van de verkoopprijs voor de verkoper is. De Riepe is een initiatief van WerkPro en wordt geproduceerd in samenwerking met InspireMedia. Bij het maken van De Riepe spelen participatie en het opdoen van werkervaring een grote rol. Alle taken die komen kijken bij het maken van een straatkrant kunnen door deelnemers in/met een traject gedaan worden.

De Riepe verzorgt ook voorlichtingen voor scholen en verenigingen, waarbij het persoonlijk verhaal van de verkoper centraal staat.

Regelmatig koop ik een expemplaar van De Riepe. Het interesseert mij hoe mensen die door allerlei oorzaken op straat belanden. Dat kan gemakkelijk gebeuren als mensen hun partner, werk of gezondheid, huis etc. kwijtraken en daardoor hun zaakjes niet meer goed kunnen regelen. Ook verslavingen kunnen daarvan de oorzaak zijn, er zijn veel verslavingen op te noemen: koop-, drank, drugs-, medicijnverslavingen, noem maar op. Daardoor kunnen mensen makkelijk ontsporen, hun familie kwijt raken en er helemaal alleen voor staan. Zelf ben ik tijdens een interrailvakantie wel eens beroofd geweest, het gebeurde in een weekend en ik kon geen geld van mijn rekening halen, hierdoor belandde ik tijdenlijk in een een tehuis voor alleenstaande dakloze vrouwen. Dat was wel een grote schrik maar het was tijdelijk. Ook ben ik eens beroofd geworden van mijn peperdure camera waardoor ik mijn hobby lange tijd niet meer kon uitoefenen en het vertrouwen in de mens ben ik daardoor een hele tijd kwijt geweest.

Als je een bedrijf hebt en je wordt belazerd dan kan dat ook hele nare gevolgen hebben, jarenlang in de schuldsanering, het wijzende vingertje van de maatschappij terwijl je onschuldig bent. Gelukkig is er flexibiliteit en zijn er altijd mensen die het goed met je voor hebben waardoor je uit dat zwarte gat kan worden getrokken.  Vandaag kocht ik een Riepe in WC-west maar vergat het blad mee te nemen, daar baalde ik van want ik lees dit blad graag en ik draag de verkopers van dit blad een warm hart toe.
DSC00322Een verkoper met De Riepe in WC-west

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

24 juli 2018 Beijum
24 juli 2018 17:0524 juli 2018 Beijum
23 juli 2018 Beijum
23 juli 2018 16:4423 juli 2018 Beijum
19 juli 2018 Beijum
19 juli 2018 16:4919 juli 2018 Beijum
26 mei 2018 Beijum
26 mei 2018 20:0326 mei 2018 Beijum

beijumnieuws2