Get Adobe Flash player

BLOEM2U aan de Claremaheerd 51 in Beijum-Oost bestaat sinds 3 maanden. Ilse de Graaf is de gelukkige eigenaresse van de bloemenzaak. Ze woont vlakbij en zocht al sinds langere tijd naar een betaalbare locatie. Van de zomer liep ze langs Wij Werken voorbij en in overleg mocht ze daar per 1 februari starten met de bloemenzaak BLOEM2U. Doordat ze het pand kan delen met Wij Werken is het ook voordelig om er een bloemenzaak te runnen.

Ze kent de wijk Beijum goed en ze is ervan op de hoogte dat er verder in Beijum nog geen  bloemenzaak is waar je dingen kunt bestellen. Vanuit het vak is ze bloemist, ze heeft in 1990 in Amsterdam een vakopleiding gevolgd. In de periode daarna zijn bloemenzaken vrijgegeven; tuincentra, benzinepompen, dochters van kwekerijen begonnen toen ook met bloemen te verkopen.

Alleen het maken van bloemcorsetten en versieringen bleef als kunst over. In Engeland heeft ze zich daarin mogen ontplooien tijdens het maken van kerkversieringen. Nu ze een bloemenzaak in Beijum-Oost runt komen de Beijumers er langzamerzeker achter dat Ilse in Beijum-Oost bloemen verkoopt.

Op dit moment is het tamelijk rustig, wel geeft ze a.s. 3 mei een cursus bloemschikken voor belangstellenden. Bestellingen van bloemen zijn mogelijk door heel Groningen Stad. Ze verwacht dat het straks drukker gaat worden als mensen voor bruiloften bloemstukken gaan bestellen. Het zou ook fijn zijn als er meer winkeliers zich gaan vestigen in Beijum-Oost en dat de bedrijvigheid door de vestiging van Innersdijk toeneemt.
bw DSC00678Ilse de Graaf met haar bloemenwinkel BLOEM2U aan de Claremaheerd

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2