Get Adobe Flash player

In ons land zijn 700.000 broedparen van meerkoetjes. Ze nestelen in sloten, grachten, meren en plassen. Ze zijn helemaal zwart, behalve hun voorhoofd en snavel. Hierin onderscheiden ze zich van de waterhoen die een rode vlek heeft op zijn gele snavel maar verder helemaal zwart is. In de lente maken ze nesten van riet en afval langs de kanten van de sloot. Ze broeden ongeveer 3 weken lang en als de 10-15 eieren uitkomen zijn de kleintjes binnen 5 weken zelfstandig, ze verlaten binnen 3 dagen het nest. De meerkoet behoort tot het soort van de rallen. Hij kan 30 seconde onder water blijven om insecten, waterdiertjes en insecten te vangen. Aan wal eet hij gras. Vorig jaar waren er zo'n 7 nesten langs de Zuidwending en die zijn allemaal uitgekomen.
bw DSC00866bw DSC00758

bw DSC00863bw1 DSC00830

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

6 april 2018 Beijum
06 apr 2018 17:016 april 2018 Beijum
5 april 2018 Beijum
05 apr 2018 17:075 april 2018 Beijum
4 april 2018 Zuidwolde
04 apr 2018 22:024 april 2018 Zuidwolde
26 maart 2018 Beijum
26 mrt 2018 12:5426 maart 2018 Beijum

beijumnieuws2