Get Adobe Flash player

Special Olympic World Games

Op 7 maart vertrokken 64 nederlandse sporters uit 13 verschillende disciplines naar een hotel in Dubai om daar op hun gemak de cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten te verkennen. Tussen 14 en 21 maart werd in de hoofdstad, Abu Dhabi, de Special Olympic World Games ingeluid met een spetterend vuurwerk. Aan dit evenement deden meer dan 190 landen mee. Het bowlingteam van Team NL werd vertegenwoordigd door de beijumse Marlous Raangs met 5 andere nederlandse bowlers.

 

Prijzen

Aan de tafel in de Boederijum zit een trotse Marlous tegenover mij. De bewoners van de Zijlen hebben voor haar terugkeer op vrijdag 22 maart speciale spandoeken gemaakt waarop ze hun trots niet onder stoelen of banken hebben geschoven. Met het bowlen in Abu Dhabi bereikte ze twee keer een 7e en één keer een 8e plaats. Hiervoor ontving ze als herinnering twee vaantjes en ook een medaille door met een bekend persoon uit het land te bowlen.

 

Cultuur

Ze heeft ook het één en ander van de cultuur meegekregen nl. dat het verkeer in de stad druk is, mannen rondlopen met witte gewaden en zwarte cirkels op hun hoofd en vrouwen lange zwarte jurken dragen met hoofddoeken om. In het hotel in Dubai werd drie keer op een dag warm gegeten, rijst met nog veel meer erbij en het eten was soms best scherp. Verder staan er mooie hoge wolkenkrabbers. De mensen zijn vriendelijk en het is een net land.

 

Ervaring

Het was een hele ervaring om in Abdu Dhabi te bowlen, er lagen wel 40 bowlingbanen naast elkaar en er was ruimte voor 4 mensen op één baan, enkele banen werden vrijgehouden om evt. kapotte banen te vervangen.

 

Persoonlijk

Marlous, 29 jaar, werkt 4 à 5 dagen in de theeschenkerij in de Boerderijum, ze helpt ook mee in de catering en het onderhouden van de dierenstallen. Haar hobby’s zijn o.a. fietsen, Eye-pad en puzzelen. Ze houdt een kanarie die af en toe vrij mag rondvliegen in haar appartement aan de Melsemaheerd.

 

Verhuizing

Vanaf 23 maart is ze verhuisd naar de eerste verdieping aan de Melsemaheerd. Er wonen 12 personen met een verstandelijke handicap. Vrijdag, zaterdag en zondag wordt er gezamenlijk gekookt door begeleiding en een bewoner. Het wonen daar bevalt Marlous goed, het is er rustig en het is er ruimer dan aan de Grevingaheerd waar ze eerst woonde. Behalve dat ze in de Beijumer, op Beijumnieuws en op lijn 6 is geweest heeft ook Oog radio en Tv-noord aandacht gegeven aan de nederlandse sporters. Marlous vindt het een goede zaak dat mensen met een verstandelijke beperking sportief in het zonnetje worden gezet, dat zou volgens haar eigenlijk meer moeten gebeuren.

bw IMG 0809Welkom thuis voor Marlous

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2