Get Adobe Flash player

De dag van scholier zijn ligt alweer een tijdje achter ons. Een dag van wachten op dat ene zo belangrijke telefoontje of ze geslaagd zijn of gezakt. En of ze voor herkansing in aanmerking komen. Gespannen met de mobieltjes in hun zweterige handen van de zenuwen wachtend op de bank thuis, in de tuin op dat ene telefoontje van school met de woorden: gefeliciteerd, helaas of herkansing. Wat is het niet mooi om een explosieve ontlading te zien bij scholieren die geslaagd zijn en de volgende stap op de maatschappelijke ladder te kunnen maken om door te leren. Of om een zoektocht te starten naar baan. Ik zag daarentegen ook een kleine onderlinge saamhorigheid van elkaar moed inspreken als ze in de herkansing vielen of gezakt waren. Hoe dan, het was ook feest alom op eindelijk weer eens een mooie zonnige dag

Het klinkt misschien vreemd maar ik moest de afgelopen weken denken aan een versje uit de vervlogen jaren van: het regent, het regent de pannen worden nat en velen vielen op hun gat. Een bekend versje dat je vandaag aan de dag nog maar zelden hoort. Alsof we de mooie warme lente van vorig jaar dit jaar maar hebben overgeslagen. Op de sociale media veel gemopper over het weer dat Nederland op dit moment te droog is met het gevolg van mogelijke natuurbranden. Haast niet te begrijpen dat het te droog is als je ziet hoe kleurrijk mooi vers natuurgroen Beijum al is. Een lust voor het oog van menigeen.   

Vandaag aan de dag zien velen dat bijna al het groen langzaam verandert in een open abstracte laagbloei. Ooit was Beijum nog de prachtigste groenste wijk van Groningen waar destijds rondom bomen werden geplant. Hoe mooi en sfeervol dat er ook uit zag, tegenwoordig overheerst het onveilige gevoel van wild en te hoog begroeide beplantingen. Over bestaande bomen die te dicht op de woningen staan en daardoor schadelijk zijn voor de funderingen. Daarover zwijgt men een beetje. De discussie zou best eens achter de gesloten deuren gevoerd kunnen zijn? Waar komt anders de opmerking vandaan dat: Beijum te groen is? Jammer genoeg heeft de wijk al veel prachtige bomen door ziektes verloren zonder dat er nieuwe werden terug geplant. Zorgen voor veiligheid in de straat is een punt maar behoud van zeldzame bomen mag zeker niet worden vergeten

Anderen redeneren van: verander alles maar in lage bodem bedekkers. Dan creëer je een open groenstructuur. Afhankelijk van de soort beplantingen creëert men meer kunstmatige uitlaatplaatsen voor honden. En vermoedelijk ook een stortplaats voor zwerfafval. Wandel maar eens door de wijk dan geloof je je ogen niet. Of dat de oplossing voor het veiligheidsgevoel betekent valt nog te bezien.

Hoe dan ook, nog genoeg stof om erover te hebben en oplossingen te vinden. Maar vooralsnog overheerst het zomerse vakantiegevoel. De zomer nu echt wel komen!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

16 mei 2018 Beijum
16 mei 2018 14:0716 mei 2018 Beijum
15 mei 2018 Beijum
15 mei 2018 17:3515 mei 2018 Beijum
14 mei 2018 Beijum
14 mei 2018 14:3714 mei 2018 Beijum
14 mei 2018 Kardinge
14 mei 2018 14:2514 mei 2018 Kardinge

beijumnieuws2