Get Adobe Flash player

Recreatiegebied Kardinge

Veel kinderen en volwassenen zochten de koelte in het water van het Zilvermeer of onder de schaduw van de bomen aan de Kardingerplas. Er was ook een heerlijk briesje en met de verkoelingen van koude drankjes of koude stukjes meloen was het vandaag wel uit te houden bij het water.

jbw IMG 4958De schaduwen van de bomen gaven de nodige verkoeling aan het zilvermeer

jbw MG 4898Zowel volwassene als kind zien beiden hetzelfde gebeuren

De twee gemeentewerkers namen hun rustpauze na een paar bulten zand te hebben gestort onder de uitkijktoren op de Kardingebult. "Boven is er wel hekwerk maar op de eerste verdieping niet en daarom hebben wij die bulten zand gestort zodat kinderen als ze vallen zacht terechtkomen",verklaarde één van de gemeentewerkers.
IMG 2279

bw IMG 2281

 

bw IMG 2282Er is nu zand geplaatst onder de eerste verdieping van de uitkijktoren op de Kardingebult

In verband met de gezondheid wordt aangeraden niet te zwemmen in gebieden met te veel blauwalg. Sommige soorten kunnen giftige stoffen afscheiden waarvan mensen ziek worden. Deze stoffen kunnen via de mond het lichaam binnenkomen. Juist daarom is voor kinderen zwemmen in met blauwalgen besmet zwemwater gevaarlijk: ze nemen nog weleens per ongeluk een paar slokken water. Ze zijn ook nog eens kwetsbaarder dan volwassenen. De klachten bij mensen variëren van hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts. De vergiften kunnen ook tot langetermijnschade aan het zenuwstelsel leiden.

Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden door het drinken van water met blauwalgen of door hun besmette vacht droog te likken.
bw IMG 2090Blauwalg in het Zilvermeer

Op zaterdag en zondag 7 en 8 juli 2018 rond de 53 editie van de vond de KardingeRun voor Bikkels plaats. Deelnemers moesten spectaculaire hindernissen overwinnen door te klimmen en te klauteren, te rennen en te springen, te kruipen en te zwemmen. Het hebben van plezier stond centraal bij dit evenement.

bw IMG 1841

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen. Dit maakt Pitch&Putt Golf uniek, want ook zonder golfervaring, mag je er golfen. De golfbaan bestaat uit een kleine 18-holes en is voor elk niveau een uitdaging. Van de afslag tot de vlag, varieert de lengte van de holes tussen 30 en 90 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden, is het spel geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Vandaag was het ideaal weer om een balletje te slaan.
bw DSC01214Vandaag was het met 24 graden Celsius ideale temperatuur om een balletje te slaan

 

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2