Get Adobe Flash player

Nieuwsflits

De officiële paartijd van lieveheersbeestjes is april/mei, de twee op de onderste foto waren er dus snel bij, het is pas 7 maart. Verrassend was ook de vele lieveheersbeestjes op één blad. In België is het een beschermde diersoort. Zelf heb ik jaren geleden een lieveheersbeestjesplaag op Ameland meegemaakt, dat was niet zo leuk, ze zaten toen in je oren, neus, mond en op je kleren. Zo'n plaag van insecten had ik niet eerder meegemaakt.

bw IMG 0602Vijf lieveheersbeestjes op een herfstblad

bw IMG 0605een parend stel lieveheersbeestjes, veel vroeger dan de gewoonlijke paartijd van april/mei

bw 20200302 200443Exclusieve kaarten met groeten uit Beijum

Sinds kort verkoopt Saskia Nieboer deze zelfgemaakte kaart uit Beijum. Een exclusief product van lijn6 en origineel, niet eerder was er een kaart op de markt met groeten uit Beijum.

Bij de Wiershoeck in het winkeltje van Saskia Nieboer verkopen ze nu ook kaarten die gerycycled zijn, een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. De kaarten zijn allemaal handgemaakt en milieubewust op de markt gebracht. Op de foto's zijn daarvan enkele voorbeelden te zien. Ze zijn ook betaalbaar en onder de 2,5 Euro heb je al snel een hele unieke kaart voor een speciaal persoon of gebeurtenis.

bw1 mooie kaarten 20200228 144745Unieke zelfgemaakte kaarten voor een speciaal persoon of gebeurtenis

Op dit moment staan de Qbussen regelmatig stil bij de laadpalen en bijbehorende apparatuur aan de Wibenaheerd. Ze staan stil om op te laden. Soms staan ze er wel een half uur omdat de bussen tijdens het rijden stroom verliezen als ze onderweg zijn naar hun bestemming. Bij het hoofdstation aan de Wibenaheerd staan twee stroomvoorzieningen en daar wordt op dit moment veel gebruik van gemaakt door de chauffeurs van de bussen. Het gebruik daarvan zal in de toekomst afnemen als ook Roden een tweede laadpaal krijgt voor het opladen van elektrische Qbussen.

 

Van de kantine in de vroegere Montessorischool wordt door de chauffeurs op dat moment goed gebruik gemaakt. Door de extra laadpaal in Roden kunnen de pauzes van de schauffeurs beter over de dag worden verdeeld. "Er staat overal wel een toilet en uitrusten kan ook achter het stuur als de bus stilstaat" volgens een chauffeur van lijn4. "Op naar een nog stiller, schoner en comfotabeler openbaar vervoer", aldus wethouder Alex Wekema.

 

bus1 20200228 100415Laadpaal vlakbij de vroegere Montessorischool

bus3 20200228 095438Tweede laadpaal in het verlengde van de eerste laadpaal

bus4 20200228 095522Bus4 rijdt voorbij de tweede laadpaal om bij de eerste te parkeren en daar op te laden

In het weekend en vandaag op 24 juni werd veel gebruik gemaakt van de Kardingerplas, dit staat ook op de voorpaginga van de Beijumer: De maatregelen die allemaal zijn genomen om blauwalg tegen te gaan. Het zwemwater was vandaag 24 graden Celsius net als gisteren. Met deze temperaturen is het makkelijk om behoorlijk hard te zwemmen omdat de gewrichten soepel blijven in het warme water. Vandaag was de Beijumer weer rond gebracht bij: het Gezondheidscentrum: fysiotherapie, Huisartsen, apotheek. In wc west: De slager, AH, Primera, Domino, Dierenspeciaalzaak Hoogenberg. In wc oost: Melsemaheerd, bibliotheek en Wij-werken. Verder: De Boerderijum, De Zijlen en kinderdagverblijf en de Wiershoeck. Het Palet is ook al voorzien van 5 exemplaren. Morgen breng ik de overige kranten langs alle lagere scholen in Beijum. Misschien leuk om te weten dat we bezig zijn om een jongerenpagina op te zetten met meiden uit het Trefpunt. Tot nu toe heb ik deze pagina zelf gevuld met jeugdnieuws.

 

bw1 IMG 4711De Beijumer ligt nu al bij de AH en de Primera

Knipsel nieuw

 

 

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2