Get Adobe Flash player

Natuurlijk is het een domper voor de mensen die hart en ziel gegeven hebben in de realisatie van buitenfitness in Beijum. Anne Bekkema en Evert Sülman hebben zich groen en geel geërgerd over de tegenstand die ze kregen binnen de wijk Beijum van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB).

Maar waar vecht je tegen? Stadsdeelcoördinatie en het voormalig NLA wijkteam waren fel tegen buitenfitness. De stadsdeelcoördinator, lid van het wijkteam, ging mee in de bezwaren tegen dit project maar de BOB die met vele petten op in elke meedenkende organisatie zitting heeft ligt dwars vanwege de kosten van het project.

De kosten van dit project vindt de BOB “duur”. Hun bezwaren staan in bijgaande brief (lees hun ”I’m so sorry brief”)

Maar elke investering in gezondheid van mensen is een winst. Bovendien is ”duur” een superlatief voor dat de kosten niet opwegen tegen de lasten. Hoe kan je werkelijk beweren dat een formule als buitenfitness waar mensen gratis gebruik kunnen maken van oefentoestellen om hun conditie te verbeteren een slechte zaak is.

De BOB heeft over veel zaken hun mening gegeven maar het is werkelijk opmerkelijk dat het college het zonder enige vorm van controle overneemt. Immers waren er representatieve onderzoeken gedaan betreft buitenfitness volgens de gemeente zelf. De BOB vertegenwoordigt minder dan 2% van de Beijumers. Het lijkt alsof het oordeel van stadsdeelcoördinatie wat degelijk verbonden is met de BOB een doorslag heeft gegeven bij de gemeente om het project af te keuren.

Maar waarom dit alles veroordelen en waarom zoveel manipulatie? Is het nu zo dat het werkelijk alleen maar om een machtsstrijd gaat? De BOB zat me te veel petten in het NLA-wijkteam samen met de stadsdeelcoördinator. Notabene was de voorzitter van BOB John Veldman zowel lid van het wijkteam, voorzitter van BOB en leidinggevende over de groep “groen en grijs”. De leden van “groen en grijs” zijn dezelfden als de werkgroep “Groene Long” waarvan hij beweert dat het niets met de BOB te maken heeft.

Laten we het er op houden dat zowel het college en de raad (enkel de Stadspartij heeft vragen gesteld)


op een verkeerd spoor zijn gezet door alle belangenverenigingen in dit verhaal. Stadsdeelcoördinatie en de BOB met petten in elke organisatie die zij nodig vonden om een negatief beeld over Beijum te vormen. Het is verschrikkelijk jammer en het roept om een nieuwe belangenvereniging voor de Beijumers.

 

Hans Koopman

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2