Get Adobe Flash player

Op 14 juni heeft wijkwethouder Mattias Gijsbertsen de eerste paal geslagen voor het Derdengebouw op het Innersdijkterrein. Hij was vergezeld in het wit met met twee bewoners van de Zijlen. De knal uit de confettipaal betekende de officiële opening van de ceremonie. Het Derdengebouw zal huisvesting gaan verlenen aan onder andere WIJ Beijum, De Kleihorn, Het Heerdenhoes en stichting De Zijlen. Er werden toespraken gehouden door directeur Auke de Vries van Patrimonium, van mevrouw Margriet Hommes, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorggroep Groningen en van de locatiemanager van woongroep De Zijlen Grevingaheerd, Bertha van der Noord.

Ongeveer honderd mensen woonden de plechtigheid bij. De samenkomst was aangekleed met een hapje en een drankje.

Er komen 24 appartementen voor cliënten van De Zijlen in het nieuwe Derdengebouw, alsmede appartementen voor senioren. De mensen van De Zijlen krijgen een gelijkvloerse bewoning zodat trappen lopen niet meer nodig is. De planning is dat het ‘Derdengebouw’ in februari 2018 klaar is. Volgens wethouder Mattias Gijsbertsen is dit Derden gebouw een mooie bijdrage aan Beijum. Het is mooi en belangrijk omdat hierdoor Beijum-Oost fraaier en levendiger wordt, Gijsbertsen hoopt dat dit positief zal uitwerken.

Vanaf volgende week maandag zullen ze beginnen met de bouw van de palen, er wordt geen lawaai gemaakt. De werkzaamheden van de boorpalen zullen 11 dagen duren. Het is van belang dat dit plein verder ontwikkeld worden, dat er veel van wordt gemaakt en de impuls van leefbaarheid hierdoor wordt versterkt. Het is geweldig voor Beijum, voor de gebruikers van het pand en het is ook prachtig voor de standvastigheid want het gebouw is duurzaam.bw- MG 5143

bw1- MG 5132

 bw-MG 5007 - kopie

 MG 5120

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2