Get Adobe Flash player

Werk in de Wijk

Vanaf maandag 10 juli wordt begonnen met de werkzaamheden om dit kruispunt waar nogal eens conflicten zijn tussen automobilisten en fietsers een duidelijker aanzien te geven.

Eerst wordt de bebording geplaatst. Op 17 juli komt er een halve stremming en van 24 juli tot en met 29 juli is er een hele stremming en moeten mensen omrijden. Zie bijgaand omleidingsplan.

Op 30 juli moet alles klaar zijn en dan kunnen we over een mooi roze verhoogd plateau veiliger van de ene heerd naar de andere fietsen en rijden.
godekenBouwplan

omleidingsplanOmleidingsplan

(Ingezonden bericht)

Op woensdag 3 mei om 17.30 uur start op OOG de tiendelige tv-serie GoudGroen. Over stadjers die goed bezig zijn met ‘groene thema’s rondom huis, tuin en keuken. GoudGroen is het vervolg op twee seizoenen Tegels eruit, tuin erin, de tv-serie die in 2015 en 2016 op OOGTV werd uitgezonden, waarin tegeltuinen een groene make-over kregen. Nieuw zijn de onderdelen over duurzaam voedsel en energiebesparing en -opwekking.

Groene tuinen

De tuinmake-overs gebeuren in het kader van Operatie Steenbreek Groningen. Bij die ‘operatie’ zijn diverse ambassadeurs actief, om mensen te informeren over de nadelige gevolgen van versteende tuinen. Met als doel: zoveel mogelijk groene tuinen. Maar waarom eigenlijk?

Carla Veldhuis, ambassadeur Operatie Steenbreek Groningen: “Ik denk dat een boel mensen niet weten wat die nadelige gevolgen van versteende tuinen zijn. Regenwater kan de grond niet kan intrekken - riolen kunnen overstromen tijdens hevige regenbuien -, de warme stenen kunnen de stad(ongezond) opwarmen en stadsnatuur kan niets in een tegeltuin. Vogels, egels, bijen en vlinders horen in de stad, maar kunnen geen voedsel, schuil- of nestgelegenheid vinden in een betegelde tuin. Met de tuinmake-overs laten weg laten zien hoe je vrij gemakkelijk en snel, een fijne, onderhoudsarme, niet kostbare tuin kunt aanleggen. Zo hopen we dat tuineigenaren gaan kiezen voor groene tuinen. En als je er samen met wat familie, vrienden of buren de schouders even onder zet, kun je veel werk verzetten. Kijk maar!”

Duurzaam omgaan met voedsel

Met zeventig buurtmoestuinen in Stad is Groningen een van de landelijke koplopers als het op buurmoestuinen aankomt. Een bezoek aan zo’n tuin staat daarom uiteraard op het programma. Daarnaast komen verschillende andere duurzame voedselprojecten bezocht in de tien afleveringen van GoudGroen. Stadslandbouwers, een wildplukster, een duurzame oesterzwammenkweker, een meeneemrestaurant waar wordt gekookt met voedsel dat anders verspild was en een schooltuinenproject.

Energie besparen en opwekken

Iedereen is zich ervan bewust dat we minder energie en liefst andere energie moeten gaan gebruiken. In GoudGroen vertellen tal van stadjers welke isolerende maatregelen zij aan hun huis hebben getroffen. Of wat zij nog van plan zijn!

GoudGroen kijken

De televisieserie is vanaf 3 mei te zien op woensdagmiddag 17.30 uur en wordt ‘s avonds elk half uur herhaald. Na de uitzending worden de afleveringen gedeeld via social media en operatiesteenbreek.nl/groningen Hier is ook meer informatie over het landelijk initiatief te vinden en is te zien welke activiteiten andere deelnemende gemeentes ondernemen.

Gemeente Groningen

Zowel Operatie Steenbreek Groningen, Eetbare Stad Groningen en Groningen woont SLIM zijn projecten van de gemeente Groningen. Vanuit deze drie projecten is de televisieserie GoudGroen tot stand gekomen.

Wildplukken met wildplukster Marin Leus in het Stadspark, en de tuin make-over van een tegeltuin in de Oosterparkwijk.

Natuur en Milieufederatie Groningen

Tuin make over Oosterparkwijk

Door de vorst zijn de stoeptegels omhoog gekomen, gemeentewerkers waren vandaag bezig om de schade te herstellen.

bw DSC09384Reparatie bevroren stoep aan de Wibenaheerd

Sinds donderdag 24 november 2016 zijn de buurtconciërges Beijum beter te herkennen aan de hesjes geel en oranje met de tekst Wijkwerken Buurtconciërge. In het verleden gebeurde het regelmatig dat zij werden aangezien als Gemeente Groningen medewerkers en met allerlei vragen werden bestookt o.a. waarom zijn er te weinig prullenbakken;  daar ligt een dode duif of de tegels liggen los en enz. Uiteraard kunnen mensen nog steeds bij de conciërges terecht met vragen.
{gallery}-2016-11/Texel{\gallery}
 1080504
 1080507 DxO

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2