Get Adobe Flash player

Het was op een grijze en grauwe middag toen ik achter mij een zacht gemopper hoorde dat mijn Ferrari van een rolstoel te langzaam zijn weg vervolgde. De weg was versmald door hekken waarachter de werklieden bezig zijn met leidingen te verleggen wegens uitbereiding van de Lidl op Winkelcentrum West. Op de tijdelijk versmalde weg moet je oppassen voor obstakels van stenen waarover het wandelende en winkelend publiek kan struikelen. Voor de kinder- en wandelwagens, rollators en rolstoelgebruikers betekent het zigzaggend hun weg zien te vervolgen. Aan de hekken staat een rij fietsen. Al doorrijdend dacht ik; “alles is maar tijdelijk en zo beperkt”. In het voorbij van de mopperende persoon zag ik de blikken van ergernis.

 

Vandaag aan de dag kijk ik nergens meer raar van op hoe wij allen met elkaar omgaan. Aan de ene kant wordt er bijna moeiteloos gepropageerd dat er meer dient te worden samengewerkt. En aan de andere kant gaat elk bedrijf of organisatie haar eigen gang. Men behoort elkaar toch te informeren over een ophanden zijnde verbouwing? Dus niet, blijkbaar. Het zou tevens een stukje service aan omwonenden zijn geweest als dat wel zo was geweest. Gaan bedrijfsvoering en sociale omgevingsfactoren niet samen op? Een stelling om verder over te brainstormen?

 

Dat de Lidl uitgebreid zou worden was alom bekend. Alleen de hamvraag was steeds: wanneer?. Alsof dergelijke vragen nooit gesteld mogen worden. Onzin natuurlijk, vragen moeten altijd gesteld kunnen worden. Al is het maar om je achterban goed en actueel van dienst te kunnen zijn. Nee, wordt er misschien stil gedacht, dat doen we niet want dat is tijdrovend. Maar vooral lastig. Het lastige lijkt mij meer als men van de ene dag op de andere voor een voldongen feit komt te staan en ziet dat de werkzaamheden al in volle gang zijn. Je automatische routine is tijdelijk verstoord. Bewust en alert zijn in de zoektocht naar een tijdelijke en alternatieve route gaat dan meestal gepaard met veel gemopper.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2