Get Adobe Flash player

Niet wetend hoe het u vergaat, maar de bijna rustgevende berichten op alle Beijumersites voldoen blijkbaar aan een grote behoefte en interesse. Gewoon lekker ontspannen lezen over de dagelijkse gebeurtenissen uit de wijk. Getuige de nieuwe burgerinitiatieven met twee nieuwe sites in de wijk, die blijkbaar meer tegemoet komt aan een bredere doelgroep.

Schijn bedriegt achter ogenschijnlijk grotendeels rustgevende berichtgevingen. Want achter de gesloten deuren speelt zich een schimmenspel af tussen de zo geheten “elite” clubjes zoals de wijkorganisatie die beweren op te komen voor alle bewoners uit de wijk Beijum en de nieuwe burgerinitiatieven die op een modernere en actuelere manier meer openheid nastreven. 

De wat kritische lezers kijken iets verder en worstelen met een klein denkende elite clubje. Althans zo voelen zij zich omdat zij voor de belangen van alle wijkbewoners opkomen. Alle wijkbewoners?, vraag ik mij af. Twee actuele zaken ter verduidelijking: de vijftig verdwenen website posters. Waarom dan niet even naar de juiste geadresseerde door sturen denk ik dan. En de reeds verloren rechtszaak tegen de gemeente over meer studentenhuisvesting in de wijk en dan toch verder debatteren. Terwijl er een goede regeling is dat er 15% op het aantal wijkbewoners student mag zijn. Generaliseren of stigmatiseren is blijkbaar gemakkelijker dan genuanceerd denken en iedereen de ruimte geven. 

Door toeval kwam ik erachter dat er al jaren studenten naast mij hebben gewoond en nog steeds nieuwe komen te wonen. En wat dacht u, nooit overlast! Of zijn huurders minder snel in de stress als het gaat om studenten of mede Nederlanders die naast hen komen wonen dan naast een klein groepje huiseigenaren? Zij zien blijkbaar alleen de negatieve kanten ervan.   

Praten en afspraken maken helpen ook vaak. Maar blijkbaar is men al zo blind geworden om het gelijk aan hun kant te krijgen, dat een simpele oplossing als met elkaar om de tafel gaan zitten, niet meer bij hen opkomt. Stigmatiseren is blijkbaar toch een simpele oplossing.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2