Get Adobe Flash player

Verkeershinder Ring Oost van 18 februari tot en met 7 maart bij kruising Lewenborg/Ulgersmaborg Van vrijdag 18 februari, 19.00 uur tot en met maandag 7 maart 2011, 19.00 uur vinden er aan de Oostelijke Ringweg in Groningen ter hoogte van de kruising Lewenborg/Ulgersmaborg werkzaamheden plaats. Hierdoor is het in deze periode niet mogelijk om vanaf de ringweg de genoemde wijken in of uit te rijden.

Gedeelten van de Akeleiweg en de Kluiverboom worden dan gesloten voor het doorgaande verkeer. Afhankelijk van de werkelijke duur van de werkzaamheden kan het eindtijdstip enigszins variëren.

Tijdelijke kruising

De werkzaamheden hebben te maken met de aanleg van een tijdelijke kruising waar ca. twee jaar gebruik van zal worden gemaakt. De Akeleiweg wordt afgesloten tussen de aansluiting met de Bieslookstraat en de aansluiting met de Oostelijke Ringweg Groningen. Bij de Kluiverboom is het weggedeelte tussen de aansluiting met de Parkallee en de aansluiting met de Oostelijke Ringweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via met borden aangegeven routes.


image001_jpg01CBCC6C_A7DE2940

Busbaan tijdelijk geopend

Op verzoek van ondernemers en omwonenden heeft de Provincie Groningen in goed overleg met de gemeente Groningen en de regiopolitie Groningen besloten om de busbaan achter Kardinge richting de wijk Zilvermeer tijdelijk

voor het verkeer te openen. Dit om de te verwachten overlast voor het in- en uitgaande verkeer uit de wijk Lewenborg enigszins op te vangen. Een team van verkeersregelaars zal erop toezien dat dit op een veilige manier gebeurt. Ook is er voor de duur van de werkzaamheden (of zolang het nodig is ) een verkeersteam ingesteld.

Overlast
Ondanks dat de werkzaamheden voor een gedeelte in de voorjaarsvakantie vallen, dient de weggebruiker rekening te houden met een behoorlijke overlast. De verwachting is dat er extra verkeersdrukte zal ontstaan op de (omleidings)routen op het Damsterdiep en de Rijksweg (tussen de aansluiting Ruischerbrug en de Pop Dijkemaweg).


Werkzaamheden Oostelijke Ringweg
Kort geleden is het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg in Groningen. Deze gaan ruim vier jaar duren. Begonnen wordt met de kruising Lewenborg/Ulgersmaborg, gevolgd door de kruising bij Kardinge en de kruising bij Beijum-Zuid/de Hunze. De kruisingen bij Beijum-Noord/de Hunze en de Groningerweg volgen later.

 

bron: logoringgroningenwww.ringgroningen.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2